137. GUIDE ⎯ Gör ditt egna ljus, den perfekta presenten

137. GUIDE ⎯ Gör ditt egna ljus, den perfekta presenten

Att ge bort något är så givande, framförallt när man gjort gåvan nästan helt själv. Med vår smarta refill till doftljus kan du enkelt göra ljus själv som passar utmärkt till den som älskar ljus. 

Våra refill till doftljus är en slags DIY där du smälter vaxet och häller upp i en valfri glaskopp. Starta med att välja din glaskopp. Förslag, hitta en personlig look som passar den som ska få presenten, eller i det rum du tänk ha ditt ljus. Använd dig gärna av tidigare använda ljuskoppar eller köp billigt, snyggt och hållbart på second hand. Kan du tänka dig vilka kreativa möjligheter det finns här.

Såhär gör du:

  • Rengör koppen du tänkt använda. Exempelvis kan du hälla kokande vatten i koppen, låta den svalna och sedan bara ta bort vaxresterna som flutit upp till ytan. Den bör vara 7-10 cm i diameter och ska tåla värme. Våra ljus brinner vid en låg temperatur, men i en kopp så isoleras värmen och därför är det viktigt att behållaren är tålig.
  • Öppna påsen och ta ut veken. På veken sitter en fästkudde som du kan använda för att fästa veken centrerat i botten på ljuskoppen.
  • Koka upp vatten i en lite större kastrull. När vattnet kokar tar du kastrullen från plattan och ställer ner refillpåsen. Se till att påsen är återförsluten igen. Vattnet ska täcka upp till minst halva påsen. Men inte mer är 3/4. 
  • När påsen stått i 10-12 minuter kan du öppna den och se att vaxet smält. Om där är nån klump kvar kan du enkelt röra runt med en grillpinne eller en ätpinne i trä. 
  • Häll nu upp vaxet och låt ljuset stelna i minst 24h innan du tänder det. 

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.