VANLIGA FRÅGOR OM

Doftprodukter

Hur tar jag bäst hand om mitt ljus?

Första gången du tänder ditt ljus, låt det brinna i minst en timme eller tills smältpolen når kanten. Trimma alltid veken till 5 mm för du tänder ditt ljus, gärna med en vektrimmer - använd inte fingrarna då det kommer fett på veken. Låt 200gr ljus brinna i max 4-6 timmar. Viktigast av allt, när du tänt ditt ljus - glöm inte att njuta och koppla av.

Varför bildas det en klump på veken?

Ljusmassan har brunnit upp för snabbt och lämnar en lång veke som till slut börjar klumpa sig. Detta beror nästa alltid på att man låtit ljuset brinna för länge. Händer det direkt så kan det vara veken som är för lång. I vissa fall beror det även på att ljuset står i drag eller för varmt så som i en lykta. Men lugna puckar, om du följer vårt första råd om att klippa veken och undvika drag bildas det ingen klump.

Hur ofta ska jag vända mina doftstickor?

Pinnarna klarar av att dra upp doftoljan genom hela stickan i ca 6 månader. Efter 6 månader bör du byta stickor eller vända dom oftare. I annat fall om du vill öka doften skulle vi rekommendera att du köper extra stickor för att få större spridning. Men givetvis, om du vill vända dina stickor för ökad doft så brukar var tredje eller fjärde dag vara lagom. Ju oftare du vänder desto kortare tid räcker oljan.

Vad kan jag använda min doftspray till?

Sprayen är framtagen för att vara multifunktionell. Den fungerar därför bra både i rum men även på textil. Använd den sparsamt på gardiner, kuddar, möbler, mattor eller varför inte tvätten. Säkerställ bara att tyget eller materialet tål vår spray. Vi ber dig undvika ömma material så som ljusa skira tyger, läder, lackade ytor eller metall. Gör gärna ett litet test först om du är osäker.

Kan jag använda doftspray som linnevatten?

Linnevatten är oftast en restprodukt från tillverkning av eteriska oljor där just oljan är borta från ekvationen. Vår doftspray innehåller 5% ren doftolja vilket gör att den inte är passande som linnevatten. Med det menar vi att du inte kan använda doftspray i tvättmaskinen eller i ångstrykjärnet. Men, du kan fortfarande använda den på textilier.

Vad är det för oljor i era produkter?

Alla våra produkter innehåller så kallade doftoljor som är en mix av eteriska oljor och doftoljor. Oljorna tillverkas främst i parfymeridistriktet Grasse i Frankrike av de mest exklusiva tillverkarna av doftoljor för vår marknad. De är alla högkvalitativa och anpassade för just vårt ändamål samt veganvänliga och fria från djurförsök. Våra ljus innehåller en koncentration på 5-8% och våra doftpinnar någonstans mellan 15-20% beroende på doft.

VANLIGA FRÅGOR OM

Handla online

Hur lång är leveranstiden?

De allra flesta paket packas vid beställning och skickas samma dag, och i de allra flesta fall är de framme dagen efter om beställningen gjorts innan klockan 12:00. Det kan förekomma undantag när studion är stängd eller om det är helg, röda dagar eller semester.

Kan jag hämta mitt paket i studion?

Ja det går fint. Välj "Hämta" när du checkar ut. Ordrar som ska hämtas packas oftast direkt vid beställning om det sker innan klockan 16:00. Om beställning är gjord innan klockan 15:00 kan du oftast hämta din order samma dag och inom 30 minuter. Observera att du måste först få ett bekräftelsemail att din order finns att hämta.

Vad händer om jag inte gillar doften?

Vi hoppas att du i första hand kan tänka dig att ge bort din produkt som present till en kär vän eller familjemedlem. Men om du inte bryr dig om fjärilar eller människans överlevnad på den här planeten så kan vi absolut ordna med att byta ut din produkt. Skämt å sido, vi vill såklart att du blir nöjd - börja gärna därför med att köpa doftprov om du är osäker.

Vad gör jag om något gått sönder i leveransen?

Skicka en bild till customercare@remoair.com och märk mailet "Sönder i leverans". Bifoga ditt ordernummer och låt oss sedan återkoppla. Våra leveranser är försäkrade och du får såklart en ny produkt.

VANLIGA FRÅGOR OM

Ingredienser

Innehåller någon av era produkter gift?

Nix, det vore ju ganska dumt att stoppa gift i något som vi ska andas in. Alla våra produkter är säkra för dagligt bruk i hemmet. Vårt val av ingredienser och oljor är på grund av just den anledningen - det ska var asäkert.

Varför har ni inga sojaljus?

Vi har valt ett av de mest miljövänliga vax som finns - rapsvax. Det kommer från Europa, är en icke GMO gröda, är ej förknippat med skövling av skog, hög avkastning, låg vattenförbrukning, en förknippat med dåliga arbetsförhållanden. Soja däremot (och även palmolja) är STARKT förknippade med skövling av skog. Dessutom odlas soja i enorma mängder för foder till djur som är direkt kopplat till djurindustrin.

Vilka produkter är baserade på alkohol?

Vi tror inte på doftprodukter som är baserade på alkohol efter som de rent ut sagt avdunstar bums.

VANLIGA FRÅGOR OM

Allt mellan himmel och jord

Hur får man rabattkoden som prenumerant?

När du fyller i din e-postadress i popup fönstret så kommer koden direkt i rutan där du fyllt i din e-post. När du fyller i din e-postadress längst ner på våra hemsida kommer det upp en tack-text med koden. Om du skulle missa koden här så kan du vara lugn. Inom några minuter finns den i din inkorg också - glöm inte kolla skräpposten.

Hur ofta kommer era e-postutskick?

Vi vet hur det kan se ut i inkorgarna runt om i landet. Därför jobbar vi ständigt på att ha aktuellt innehåll och kommer inte skicka om vi inte har något viktigt att berätta. Räkna med minst 2 per månad och ungefär upp till 5 mail.

Vem tillverkar era produkter?

I studion finns alltid Martin som är den som står för all tillverkning av alla produkter. Till sin hjälp finns det ibland säsongsarbetare som kan komma att hjälpa till med vissa delar i produktionsledet. Är du nyfiken så är du varmt välkommen till vår studio på besök.

Har du fler frågor?