151. Så använder du vår doftspray som linnevatten

151. Så använder du vår doftspray som linnevatten

Vad är linnevatten?

Linnevatten, kanske först känt som lavendelvatten, är en doftande vätska som används för att fräscha upp och parfymera textilier. Som namnet antyder är det största delen vatten. 

Hur tillverkas linnevatten?

Originalet linnevatten är egentligen det vatten som blir över när man tillverkar eterisk olja genom destillation. Vattnet blir berikad med doftämnen fast i en extremt liten mängd men tillräckligt mycket för att vi människor ska uppfatta doften. Men idag har det blivit väldigt populärt med andra typer av linnevatten och tvättvatten. Dessa innehåller ofta nonjoniska ytaktiva ämnen, lösningsämnen som ska mixa olja med vatten och parfymer. 

 tvättrum med tvättmaskin och torktumlare

Vad är skillnaden på Remoair doftspray och linnevatten?

Vi använder oss av renat vatten, eller det man kallar kliniskt vatten. Till detta tillsätter vi våra exklusiva doftoljor och som du förstår kommer oljan och vattnet inte mixas. Vi vill ju undvika onödiga ingredienser och främst sådana som nonjoniska ytaktiva ämnen där de inte hör hemma. Så vår doftspray måste man därför skaka föra varje användning. 

Fördelar med Remoair doftspray

  • Du slipper onödiga lösningsmedel i din spray

  • Du slipper onödiga aktiva ämnen

  • Du får en tydligare doft som dessutom varar längre

  • Du får en spray som är multifunktionell 

 

vacker fåtölj med kläder hängandes över , ottoman med en rock på sig

Hur använder man Remoairs doftspray som linnevatten?

Det finns såklart många användningsområden för linnevatten men vi skulle vilja påstå att vår doftspray går att använda på ännu fler sätt och dessutom mycket enklare. 

Istället för linnevatten i tvätten: Tvätta dina kläder och spraya dom innan de ska torka med doftspray. Spraya alltid på avstånd då det kan bildas fläckar annars. 

Istället för linnevatten när du stryker: Stryk och ånga dina kläder så som du brukar. Spraya sedan plagget eller textilen med doftspray på avstånd. 

Istället för linnevatten när du ska fräscha upp tvätt: Släng inte det där plagget i tvätten ännu. Kanske klarar det sig med att först ångas eller strykas, få sig en spray av doftspray och sedan användas igen.

tvätt som hänger i trädgården vid ett skandinaviskt designat hus

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.