100. Det är något magiskt med vårens ljus och energi ⎯ vi har försökt fånga det i vår serie med blommiga dofter.

Rosa blommor på ett träd.
Våra dofter med blommiga noter passar kanske allra bäst när våren gör come back. Det spritter i alla knoppar och grått färgläggs med grönt, mörker byter till ljus och kyla till värme. Den här känslan förmedlar också några av våra dofter. Gemensamt har de blommig noter och känslan av värme.

Lär dig mer om hur dofterna är uppbyggda →

I alla våra kollektioner återfinns dofter som har någon form av lutning till blommor. Ser man till The Core Collection så hittar man en hel del noter från blommor i topparna, medan i The Maison Collection är de blommiga noterna placerade i hjärtat på dofterna.  

Dofter med blommor förknippas ofta till det feminina och precis här bryter vi oss loss från normer och banar väg för neutrala blomdofter. Att kombinera rosor med plommon ger en fräsch doftprofil, medan vi gärna mixar doftpion med oud för att skapa en rundare doft. Vi gillar att leka med ytterligheterna och få det man inte trodde passade ihop att istället dansa.


FLÊUR

Flêur är sommar men på ett mer sofistikerat och lyxigt vis. Söta och blommiga noter från nyponros i kombination med mörk bärnsten och oud. Det är något speciellt att ta två ytterligheter och få de att dansa väl ihop. Doften är blommig, men samtidigt fylld av mysk och oud. Den är en genusneutral doft som älskas av alla.


Upptäck Flêur →

"Har alltid köpt sparkling rosé innan och även den där tarragon, men nu köpte jag doftproverna och föll direkt för denna. Den är bland det godaste jag doftat. Inte för söt, inte för blommigt, inte för stark. Och så god den blir när man eldar ljuset."



Luminoese

En bukett vita liljor som sprider sina pudriga noter är exakt vad denna doften är. Noterna vilar på en stabil bas av musk och bärnsten med toppar av sommarkvällarnas släng av jasmin. Luminoese är en ordlek från italienskan och syftar till ljuset. Så det är inte ett konstigt sammanträffande att doften säljer mest på våren och gör sig bäst i den frostade ljuskoppen.

Läs mer om Luminoese →

"Jag har aldrig gillat för parfymerade dofter som blir som en tung och obehaglig vägg i rummet. Det får absolut inte vara dofter som gör att man får huvudvärk. Det är därför jag tagit fram dessa doftprofiler. De är liksom tydliga men lätta att ha i hemmet. Friskt och passar typ alla."

När Martin tog fram dessa dofter var fokus att dofterna skulle vara neutrala så pass att de har tydliga karaktärer men passar vem som helst. En serie androgyna dofter i all sin blommande prakt blev resultatet.


Soothing Spa

Ur den lyxiga essentiella oljan från lavendel sprider sig en avslappnande doft. Lavendel är perfekt för dig som vill ha en avslappnad atmosfär i hemmet. För det är ju sedan länge känt att lavendel används för att skapa lugn och att den eteriska oljan har egenskaper som sänker stress. Som namnet antyder är det här också en perfekt doft att ha när man tar hand om både kropp och själv.

Läs mer om Soothing Spa →

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.