083. Bli kvitt myggen med vår myggfria kollektion

083. Bli kvitt myggen med vår myggfria kollektion

Vem har inte suttit och stört sig på dessa små insekter som så distinkt låter precis innan de attackerar. Man hör myggsurret och direkt kliar det överallt. Men vad kan man göra åt saken? Har du kanske testat myggmedel? 

Men som det efterforskande förtag vi är blev det en ögonöppnare när vi läste på mer om myggmedel och om det fanns möjlighet att få myggprodukter att dofta bättre. Ofta har de en säregen och skarp doft, nästan åt det stickande hållet. 

Vi ville skapa en mer hållbar lösning för att bli kvitt myggen

I vår kollektion myggprodukter hittar du både ljus och doftspray, men inga produkter som du använder på kroppen. Våra produkter kräver inte att du kletar in dig utan du kan i lugn och ro njuta av doften samtidigt som myggen håller sig på avstånd. 

Myggljus ⎯ Hållbara i dubbel bemärkelse

Våra vackra myggljus kommer i två varianter. Lemongrass + Eucalyptus i en klar kopp med ett vitt lock och även Lavender + Patchouli som finns i vår frostade kopp. Ljusen innehåller Citrepel® som är ett myggmedel tillverkat av eteriska oljor. Det är en olja som är ECO-certifierad och har en extremt hög PDM. 

Dofterna innehåller även eterisk olja från kända dofter som mygg inte alls trivs med. Vi tror att man på naturlig väg kan hålla myggen undan. Förutom detta så har vi valt att återbruka vax från vår produktion. Vi stod nämligen med rester från ljustillverkning som vi inte visste vad vi skulle göra med. Vi har som mål att inte kasta något i vår produktion och vad passar bättre än att återbruka vaxet. 

Vaxet som vi återbrukar kommer från när vi tömmer vaxsmältaren för rengöring. Vax som är helt brukbart men som måste tömmas. Det kommer från våra kannor vi använder när vi häller upp alla våra ljus. Och i en så liten mängd som 5% tar våra myggljus inte upp någon av de dofter som eventuellt kan hittas i det återbrukade vaxet. 

Doftspray för att snabbt få undan myggen

Vår doftspray för att hålla myggen borta ska inte blandas ihop med klassiska mygg-gift eller spray som används på kroppen. Denna spray är till för att sprida doft och har fördelen att det är doft som mygg inte tycker om. Doftspray som håller myggen borta ska i vår mening inte stinka, därför består vår spray av både Citrepel® och eteriska oljor. 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.