010. Packat och klart ⎯ Nu har vi landat i gröna Alnarp

010. Packat och klart ⎯ Nu har vi landat i gröna Alnarp

Sommaren 2022 började studion i Hyllie att kännas liten och bara för att få en känsla sökte Martin lite lokaler. Kravet var att de skulle såklart vara större, gärna ligga närmre hem så att det gick att cykla till jobb och om möjligt en lägre kostnad per kvadratmeter. Men du hör ju vilken drömvärld man kan leva i. 

Det började med en visning av en butikslokal på 40kvm, men magkänslan sa nej. Vidare till en kontorslokal på 200kvm och det kittlade inte till i magen här heller. I samma veva kom det ganska mycket nyheter kring elpriserna och det stod klart att förutsättningarna i den aktuella lokalen i Hyllie var oslagbara, eftersom elen ingick i hyran. 

Det fanns även några lokaler ledig i Alnarp, en park, ett grönt affärsområde och främst kanske känd för universitetet Campus Alnarp. Men det blev först inget gehör. 

Spontanitet har också en charm i sig

Det var strax innan Black Friday som fliken med lediga lokaler gjorde sig påmind på Martins dator. Bara för skojs skull kikade han in vad som fanns ledigt. 

"Det var som ett tecken just där och då. Vi hade stängt studion till följd av Black Friday så jag var ledig. Då var det en lokal ledig i Alnarp igen och bara på en dag fick jag kontakt och kom på visning. Här var det raka motsatsen till de tidigare lokalerna, magkänslan var ON POINT! Direkt när jag kom in i lokalen såg jag en vision."

Eftersom våren redan är fullspäckad och julen inte var lika fullspäckad var det lika bra att flytta direkt. Så en vecka senare fick Martin nycklarna till lokalen och den 15/12 började förberedelserna i lokalen. Så tidigt som den 26/12 var flytten klar och allt är nu flyttat till den nya adressen.

Produktion, nyöppning och välkomstfest

Målet är att kunna börja skicka paket som vanligt strax innan nyår, att produktionen ska vara i full gång i mitten på januari och att det blir nyöppning av lokalerna under våren. 

"Jag vill såklart bjuda in alla till nyöppning när allt kommit på plats. Även om Hyllie var för litet och vi växt ur den lokalen så ska man veta att detta är en mycket större yta. Det finns en vision om en större studio med mer yta till Workshop och en yta som bli produktion och lager. Men det får ta sin lilla tid eftersom vi försöker tänka slow i allt vi gör."

Men Martin berättar att redan nu går det att beställa online och komma och hämta upp sina varor i studion. 

"Man får vara beredd på flyttkaos och att man går miste om överraskningsmomentet när man ser den färdiga studion, men ja, dörren är öppen!"

Kungsgårdsvägen 8C ⎯ ett gammalt mejeri

Lokalen som Remoair Studio nu öppnar upp i kommer med en mysig historia. Det är en del av ett gammalt mejeri. En historia som kommer vara intressant att läsa på mer om och ta reda på mer om. 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.