015. En återbrukad monter

015. En återbrukad monter

Det är dags för hösten första stora mässa och med dessa stora event kommer enorma kostnader och materialåtgång. Så hur kan vi med vår filosofi kring återbruk skapa en tillräckligt attraktiv monter utan att använda nytt material? I denna artikel berättar vi om vår resa till en hållbar mässa.

More is more ⎯ said no one ever

När vi var på mässa för första gången förra året blev vi oerhört förbluffade över mängden varor som lyftes in i dessa massiva lokaler. Inredning, dekor, skyltmaterial och så mycket personal som jobbade långa dagar för att få allt på plats. I gångarna myllrar det och snabbt fylls sopkärl upp till sin bredd för att snabbt bytas ut mot nya.

Monterytorna känns ofta stora tills de börjar fyllas med diverse ting som ska inspirera till köp för alla de besökare som kommer på besök. Men hur många av alla utställare har fokus på att det ska vara en hållbar mässa? Ja den frågan kan vi bara skicka vidare till alla utställare och arrangörer.

För oss var det redan första året en utmaning att göra denna mässan möjlig utan att beställa material som endast skulle användas på mässan.

Vad är återbruk i vår monter 2023?

Detta året har vi satsat på att skapa en monter som vi ska kunna återanvända år efter år. Förra året hade vi ingen byggd inredning i vår monter, så detta året lät vi bygga några podium som är av 100% trä och kan återbrukas år efter år. Vi valde att detta året inte trycka några nya skyltar då vi lärt oss av förra mässan att dessa blir snabbt inaktuella. Därför har vi satsat på att istället skapa enkla skyltar som håller över tid.

Skyltarna

Våra svarta skyltar i montern är återbruk av de prisskyltar vi haft i vår studio. Efter att vi under våren byggt om vår studio och skapat mer utrymme för produktion valde vi att återbruka dessa till montern istället. Vi har skurit ut de med laser och graverat skyltarna med enkla budskap som inte blir inaktuella. De är lätta att montera och kan med fördel användas om och om igen. Produktkataloger

Förra året hoppade vi över att trycka produktkatalog till våra återförsäljare då vi ansåg att det helt enkelt är bättre med en digital upplaga. Men efter feedback har vi i år tryckt upp en upplaga då det är många som fortfarande inte blivit digitaliserade. Katalogerna är tryckta på 100% återvunnet papper som är svanenmärkt. Frakt och produktion för dessa är 100% klimatneutral.

Remoair Magazine

Varje höst släpper vi en ny upplaga av vårt magasin i tryckt format. Det finns till våra kunder i både vår studio och hos våra återförsäljare. Även detta året är magasinet tryckt på återvunnet papper, svanenmärkt och såklart klimatneutralt.

Transport

Vi har investerat i transportmaterial som går att återanvända och som är gjort av 100% återbrukat material. Det gör att det håller bättre i transport, varar längre över tid och om dagen skulle komma att vi inte behöver det längre har det ett högt andrahandsvärde och kan säljas för att återanvändas igen. I vanlig ordning är även vår transport till och från mässan 100% klimatneutral.

När mässan är över

Vårt mål är att inte skapat något skräp under vår tid på mässan. Med skräp så menar vi sopor som inte går att återvinna. Så när mässan är över har vi antingen återanvänt eller återvunnit alla våra sopor. Vi tar med oss alla produkter hem igen och inget går till spillo. Visste du att det är så många företag som kastar visningsprodukter, monterinredning och skyltar.

Vi hoppas att denna artikel ska inspirerar fler till att tänka till hur man skapar sin lilla oas på mässor.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.