011. Vinnare av Formex Sustainability Awards 2023

011. Vinnare av Formex Sustainability Awards 2023
Idag presenterades vinnaren i Formex Hållbarhetspris 2023. Nu kan vi med stor glädje avslöja att det blev Vi, Remoair och vår hållbara produkt refill till doftljus. Det är en stor dag för oss och en ännu större dag för miljön. 

Formex Sustainability Award är en tävling, där utställande företag eller designer tävlar om att vinna utmärkelsen för mest hållbart genomtänkta produkt. Det var redan i höstas som produkten refill till doftljus blev en av alla kandidater att tävla i Formex helt nya pris. Formex har under flera år lyft frågor om hållbarhet i sina Talks-program med föreläsare och eldsjälar i branschen. Detta året förstärks fokuset ännu mer i samband med detta pris.  

"Priset sätter ju ändå en slags standard framåt och jag kommer fortsatt värna om att fler fyller på istället för att köpa nytt."

⎯ Martin, grundare

Bakom det vinnande företaget och produkten hittar vi grundaren Martin Jirverus som med sin passion för miljön skapat något som marknaden behövt länge. Det var i samband med att en batch doftljus skulle få etiketter som ljusklumpen föll ur koppen och idén om refill föddes. Det visade sig att refill till ljus i sig inte var helt nytt, men vi jobbar alltid med hållbarhet i fokus. 

"Med en enkel och smart produkt har doftljusmarknaden äntligen fått en refillösning som fungerar. Ett snyggt sätt att uppmuntra återbruk och skapa stämning i våra hem utan bismak av varken fossilindustri, animaliska restprodukter eller regnskogsskövling. "

⎯ Motivering till nominering, Formex

 För att produkten skulle nå våra krav behövde vi tänka om. Om vår refill endast gick att fylla på i våra ljuskoppar skulle kunden vara bunden att köpa en ljuskopp från oss. En gjuten refill-puck i vårt signaturvax skulle även behöva skyddas då vaxet är mjukt och skört. Så för att lösa ekvationen blev lösningen att kunden själv kan smälta vaxet och sedan fylla på i en ljuskopp som redan finns hemma. 

Bilder för digitalt och tryck från Remoair

Bild på Martin vid studio (stående)
Bild på Martin inne i studio (stående)
Bild på Martin vid studio (liggande)
Bild på Refill 1 (stående)
Bild på Refill 2 (stående)
Bild på Refill 3 (stående)

Fotograf: Liam Jirverus - liam.jirverus@gmail.com 

 

Bilder för digitalt och tryck finns att hämta här

Läs mer om priset här
Läs mer om formgivaren till "statyetten" här

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.