040. Är doftljus och doftpinnar farliga?

040. Är doftljus och doftpinnar farliga?

Vad är egentligen definitionen av farligt? Vi menar alltså att mängden man konsumerar kan vara farligare än det man konsumerar är i normala förhållanden. I för stor mängd kan det mesta vara farligt. Se bara på mat, äter du för mycket så kan du drabbas av dödliga sjukdomar. 

Men om vi håller oss inom ramen att man tänder ljus hemma som en normal ljusfantast (alltså någon gång då och då per vecka). Samt att man lever med doftpinnar i nästan alla hemmets rum. Då kommer vi till nästa fråga, vad innehåller ljusen och doftpinnarna? 

Det här var en av de frågeställningar som Martin ställdes inför vid skapandet av alla doftprodukter. Vid närmre efterforskning visade det sig att många ljus faktiskt släpper ut farliga toxiner i luften som vi sedan andas in. Det förekom även cancerogena ämnen i en del kommersiella ljus ⎯ det ska tilläggas att de var inom EU's gränsvärden. Men hallå! CANCEROGENA ämnen. 

Därför doftar produkterna från Remoair inte så skarpt

Har du haft ett ljus eller doft hemma som gett dig huvudvärk? Det kan vara kopplat till ftalater och andra ämnen produkten du använder. Vid förbränning eller användning utsöndras ämnen som kan reagera med luften och som kan omvandlas till toxiner så som formaldehyd och koldioxid. 

Koldioxiden är direkt kopplat till om du bränner ljus som är tillverkade av paraffin. Paraffinet tillverkas av råolja som vid förbränning omvandlas till koldioxid. Vissa typer av färgämnen i ljus tillverkas även med paraffin. 

När vi gör vårt urval av ingredienser är vi noga med att säkerställa att vi inte använder oss av ftalater. Vi tar helt avstånd från cancerogena ämnen även om de så står för 0,005% av en doft. Det finns inte på kartan. Vår strikta urvalsprocess kopplat till hur vi själva vill att doftprodukterna ska dofta ger milda dofter. 

Svar på frågan: JA ⎯ det finns ljus och doftpinnar som är giftiga. MEN! Det finns som tur är även doftprodukter som våra som är noggrant kontrollerade och säkra för att användas i hemmet utan att det är farligt för dig. 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.