043. Slow living ⎯ learn it, live it! Vi reder ut begreppet.

043. Slow living ⎯ learn it, live it! Vi reder ut begreppet.
Har du hört begreppet Slow living innan? Om inte så kommer du säkert springa på det mer och mer i framtiden.

"Only that day dawns to which we are awake"

⎯ Henry David Thoreau

Natalie Walton skriver i sin bok STILL att genom att anamma slow living i hemmet kan vi förändra sättet vi bor och lever och få ett bättre och rikare liv. Slow rörelsen har sina rötter i mitten på 80-talets Rom. Det var pågrund av öppnandet av en fast-food kedja mitt på torget Piazza di Spagna som kontraaktionen fick sin första gnista.
Vi ville lära oss mer om Slow Living och tog såklart kontakt med Ellen Herrlin som äger, driver och inspirerar med butiken med samma namn - Slow Living Home.   

Berätta lite kort om vad Slow Living är?

Slow Living är en livsstil där man tvärtemot ”fast living” låter var sak ta sin tid, man vill inte skynda på den naturliga processen och man njuter av det vackra. Det handlar om att må bra och att aktivt ta avstånd från stress och vara mer medveten i sin konsumtion. 

Var kommer begreppet Slow Living ifrån? 

Hela Slow rörelsen kom som ett svar på Fast food. Det började alltså med Slow Food och därefter har slow-rörelsen kunnat adapteras till nästan alla aspekter av våra liv t.ex slow travel och slow fashion.

Kan du komma med tre tips på hur man implementerar Slow Living i sitt liv? 

Fundera ut vad / vem som gör dig lycklig i livet och gör mer av detta eller umgås mer med denna person. Omge dig av saker som du värdesätter och mår bra av och använder, sälj eller skänk sådant du inte använder. Att omge sig av mycket saker, speciellt sådant som du inte behöver eller använder skapar stress. Var mer medveten i ditt dagliga liv, tänk ekologiskt och hållbart.

Vad är det främsta anledningen till att ha Slow Living som livsstil?

Det är en livsstil som är till för att må bra och för att din omgivning och omvärlden ska må bättre, bättre anledningar till att göra något finns nog inte. 

Ett stort tack till Marlene och Ellen för den här korta men fylliga intervju. Det är bara början för oss på Remoair och vår resa mot ett slow liv!

Du kan följa Ellen på @slowlivinghome eller besöka hemsidan på slowlivinghome.se

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.